آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء در دانشگاه شهید چمران اهواز گشایش یافت

آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء در دانشگاه شهید چمران اهواز گشایش یافت


آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء در دانشگاه شهید چمران اهواز گشایش یافت

 

 

 

 
با حضور دکتر علی‌محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر مهرداد نیکو، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان، آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء در دانشگاه، گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر آخوندعلی در آیین گشایش این آزمایشگاه که صبح امروز چهارشنبه دوم آبان‌ماه در دانشکدۀ مهندسی برگزار شد، از دکتر نیکو، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان برای حمایت از آموزش عالی استان، تقدیر کرد.
وی افزود: هوش مصنوعی از علومی است که در حال حاضر همۀ کشورها به دنبال کسب این دانش هستند و این علم هر روز در حال توسعه است. هوش مصنوعی مانند شمشیری دولبه است و می‌تواند در کارهای مفید مثل زمین‌شناسی، کشف معادن و... استفاده شود و یا در دست افراد برای تولید سلاح و... باشد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: در رشته‌های اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی چون ممکن است دچار کژ روی‌هایی شود، نگرانی‌هایی نیز وجود دارد اما اگر در دست انسان‌های با اخلاق و با درایت و تدبیر باشد و با برنامه‌ریزی دقیق در این مسیر حرکت شود این علوم در خدمت پیشرفت و اخلاق قرار می‌گیرد.
آخوندعلی، ادامه داد: جوامع علمی در علوم هسته‌ای، کوانتوم، نانوذرات، اینترنت اشیاء و... با جدیت در حال کار هستند و می‌توان گفت انقلاب صنعتی قرن 17 و 18 در قرن جدید در این حوزه نمود پیدا کرده است؛ دانشمندان کشور ما متوجه این مسئله هستند و اجازه نمی‌دهند دشمنان جلوی پیشرفت صنعت کشور را بگیرند.
وی، بیان کرد: محققان، پژوهشگران و دانشمندان کشورمان به موازات پیشرفت علوم در این حوزه‌ها نیز در حال حرکت هستند و اجازه نمی‌دهند اخلاق در پای این علوم، قربانی شود. خوشبختانه دانشگاه‌ها از نظر فناوری در این حوزه‌ها فعال هستند و صنعت نیز باید از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شود. 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد: دانشجویان باید بتوانند حوزه‌های مختلف علمی از جمله اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، کوانتوم و نانوبیوتکنولوژی و... را در محیط‌های علمی و برای رشد فناوری و علوم و صنعت به کار گیرند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان نیز در آیین گشایش «آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء» گفت: برای کارآفرینی باید رشته‌های متناسب با نیازهای این حوزه را توسعه دهیم؛ خوشبختانه دانشگاه شهید چمران اهواز با ایجاد رشتۀ اینترنت اشیاء (IOT) در این خصوص گام‌های اساسی برداشته است. این رشته رابط میان هوش مصنوعی و زندگی روزمره مردم است و به نوعی جامعه می‌تواند از فواید این رشته بهره‌مند باشند.
دکتر مهرداد نیکو، بیان کرد: برای راه‌اندازی این رشته زیرساخت‌های لازم فراهم شده است که نمونه آن آزمایشگاه «تخصصی اینترنت اشیاء» است تا دانشجویان بتوانند با قابلیت‌ و توانمندی‌های خود آشنا شده و با اطمینان و قوت قلب وار بازار کار شوند.
وی از دکتر آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و مجموعۀ مدیریت این دانشگاه برای توسعۀ رشتۀ اینترنت اشیاء در دانشگاه تقدیر کرد.
 
دکتر رشتی، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهید چمران اهواز و عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشکدۀ مهندسی نیز با بیان اینکه این پروژه براساس نیاز جامعه طراحی و اجرا شده است، گفت: صنعت، جامعه، سازمان‌ها و... باید به سوی هوشمندسازی حرکت کنند و افزایش بهره‌وری جز با هوشمندسازی میسر نخواهد شد.
وی، تصریح کرد: با تشکیل کنسرسیوم بین‌المللی IoTrain با حضور دانشگاه‌هایی از کشورهای اروپایی، عراق و ایران، ایجاد رشتۀ مهندسی کامپیوتر اینترنت اشیاء در دستور کار قرار گرفت تا براساس آن نیروی متخصص برای هوشمندسازی در کشورهای ایران و عراق تربیت شود.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: براین اساس با سازمان‌ها و صنایع رایزنی و نیازسنجی‌های لازم انجام شد تا براساس تخصص‌های مورد نیاز، محتواهای درسی طراحی شود.
رشتی، ادامه داد: پروژۀ طراحی محتوای درسی دوسال به طول انجامید و در این مدت سرفصل‌ها، محتواهای درسی و اسلایدهایی که برای تدریس استادان نیاز است طراحی شد؛ همچنین براین اساس تجهیزاتی در دانشگاه طراحی و خریداری شد تا بتوان آزمایشگاه «تخصصی اینترنت اشیاء» را راه‌اندازی کرد.
وی، عنوان کرد: خوشبختانه مجوز پذیرش دانشجو در کشور ایران و عراق صادر شده است و از سال تحصیلی 1403-1404 جذب دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد انجام شده است و دانشجویان می‌توانند از هفتۀ آینده فعالیت خود را در این آزمایشگاه آغاز کنند.

 

گفتنی است، پروژۀ بین‌المللیIoTrain ، با هدف راه‌اندازی رشتۀ کارشناسی ارشد مهارت‌محور «مهندسی کامپیوتر، گرایش اینترنت اشیا» پس از چهار سال همکاری بین‌المللی به سرانجام رسیده و گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید چمران اهواز با تأسیس این رشته اولین دورۀ دانشجویان کارشناسی ارشد گرایش اینترنت اشیا را از مهرماه ۱۴۰۳ پذیرش کرده است‌. در این راستا «آزمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء» نیز به تجهیزات اولیه مورد نیاز تجهیز شده و امروز با حضور شماری از مسئولان استان و دانشگاه، اعضای هیات علمی دانشکدۀ مهندسی و دانشجویان این دانشکده، گشایش یافت.
 
 
summary-address :