«کتاب کارکنان، ذهن آگاه و اثربخش» نوشته پاول فلکسمن، فرانک دبلیو بوند و فردریک لیویم ترجمهی دکتر سید اسماعیل هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در اداره چاپ و انتشارات این دانشگاه، منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در مقدمهی این کتاب آمده است:
بیگمان استخدام در یک سازمان تأثیر مثبتی بر بهزیستی و کیفیت زندگی فرد دارد، با وجود این، افراد زیادی از مشکلات روانی در محیطهای کاری رنج میبرند. برای مثال، در انگلستان پیمایشهای انجام شده در بخشهای مختلف صنعت نشان میدهند که از هر چهار نفر کارمند، دستکم یک نفر یک بیماری روانی شایع (مانند اضطراب و یا افسردگی) دارد.
در مقام یک مدیرعامل، چهرهی کارکنان خود را در ذهن مجسم کنید. به نظر میآید شمار چشمگیری از آنها گویی نگران آیندهاند، رفتارشان تحت تأثیر احساس بیکفایتی یا تا حدودی احساس بیهدف یا بیمعنایی در زندگی دارند. البته برخی از ناراحتیهای شدید و بدکارکردیها در محیط کار ناشی از ابعاد مختلف محیط کار است. مانند درخواستهای شغلی خارج از حد توان، نداشتن خودمختاری یا کنترل روی کار، فقدان حمایت کافی و احترام از جانب مدیران و توازن نداشتن تلاش فرد با پاداش که دریافت میکند. مداخلههایی که منجر به کاهش این فشارزاها میشوند نقش مهمی در حمایت و افزایش سلامت و شادی شغلی و کیفیت زندگی کاری کارکنان ایفا میکند.
با وجود این، کاهش عوامل فشارزا یکروی سکه است. وجه دیگر، افزایش سلامت روانی کارکنان در محیط کار است و در گرو آن است که متخصصان سلامت روانی به افزایش منابع روانشناختی و رفتاری کارکنان توجه کنند. در این حوزه اصول و تمرینهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد میتوانند نقش اساسی در افزایش سلامت روانی تابآوری و اثربخشی رفتاری کارکنان بازی کنند. کتاب حاضر نتیجه بیش از ۱۵ سال آموزش و تحقیق در محیط کار است.
در بخشی دیگر از مقدمه اشارهشده است: کتاب حاضر بهگونهای طراحیشده است تا بتوانیم درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را به برنامههای آموزشی مناسب برای گروههای کارکنان در سازمانهای مختلف تبدیل کنیم و در زمان کوتاهی به شمار زیاد آموزش دهیم. البته در راه نیل به این هدف چالشهایی وجود دارد. در مداخلههای درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معمول از افراد خواسته میشود برای پیگیری فعالانهی زندگی مبتنی بر ارزشها دریافتهای درونی مشکلزای خود را با آغوش باز بپذیرد. در این آموزشها از شرکتکنندگان خواسته میشود در مورد پرسشهایی مانند «دوست دارم زندگیام چگونه باشد؟ عمیقاً بیندیشند و سپس ارزیابی کنند که رفتارهایشان چقدر پاسخهای آن پرسش و هماهنگ است.
همچنین در مقدمهی کتاب به این مسئله پرداختهشده است که این کتاب برای افرادی مناسب است که تازه به استفاده از مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد علاقهمند شدهاند و نیز آن افرادی که با اصول و روندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بیشتر آشنا هستند. در فصلهای آغازین کتاب منطق افزایش و مداخلات درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را در محیطهای کار بیان میکنیم؛ در فصلهای پایانی کتاب، مهارتها و دانش تجربی را لازم برای آموزش و مداخلهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بهگونهای که با رویکرد آن همخوانی داشته باشد، بررسی میکنیم.
گفتنی است دکتر سید اسماعیل هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، دارای بیش از ۵۰ مقالهی علمی-پژوهشی در مجلات علمی داخلی و خارجی و بیش از ۲۰ مقاله در همایشها و کنفرانسهای علمی و بینالمللی در قالب ارایه سخنرانی و یا پوستر است.
لازم به ذکر است این کتاب با بهای ۵۵۰۰۰ تومان در ۵۰۰ شمارگان منتشرشده است که برای خرید میتوانید با مرکز پخش و فروش با شماره ۳۳۳۳۱۰۷۲-۳۳۳۳۱۵۴۲ (۰۶۱) و ۶۶۴۹۴۴۰۹-۶۶۴۱۱۱۷۳ (۰۲۱) تماس حاصل نمایید.